In English below. Homecooked Thai food
En thaiinspirerad rätt som också är väldigt användbar att ha färdig i frysen till lunchlåda. Bara koka upp nudlar och lägg i lådan så har du en billig och god hemlagad lunch.
Ingredienser – recept till 4 hungriga personer eller 6 – 8 vanliga lunchboxar
250 g – 1 paket äggnudlar
5oo gram köttfärs
400 gram vitkål
2 morötter
100 gram sockerärter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Olivolja / olja att steka i
ca 30-45 g finhackad ingefära
1 stor spetspaprika
1 lime
Vatten- ca 3 dl totalt
Oyster sauce – ca 1/2 dl
Kinesisk soya – ca1 msk
Sweet chili sauce – ca 1/2 dl
Salt & svartpeppar
Gör såhär
- Värm up grytan / stekpannan och häll i oljan
- Stek köttfärsen så den får yta och färg
- Lägg i grovt skuren vitkål, morötter, lök och sockerärter skuren i strimlor eller en annan form du tycker är bättre
- Lägg i pressade vitlöksklyftor och den finhackade ingefäran
- Stek tills allt fått fin färg och börjat bli klart. Ifall det fastnar innan det är klart så häll på nån dl vatten
- Lägg i Oyster sauce, Kinesisk soya och Sweet chili sauce
- Lägg i resten av vattnet och låt allt koka ihop en aning. Blir det för torrt så häll i mer vatten.
- Lägg i Sweet chili sauce och pressa saften av en lime i grytan – rör om!
- Provsmaka och avsluta allt med att salta och peppra efter egen smak
- Koka nudlarna och servera till denna Thai inspirerade gryta
![](https://liljedahlsbackyard.se/wp-content/uploads/2021/11/IMG_1050-900x1200.jpg)
A Thai-inspired dish that is also very useful to have ready in the freezer for a lunch box. Just boil noodles and put in the box then you have a cheap and tasty homemade lunch.
Ingredients – recipe for 4 people hungry or 6 – 8 regular lunchboxes
250 g / 1 ’package’ of Egg noodles
5oo gram of minced meat
400 gram white cabbage
2 carrots
100 gram sugar peas
1 yellow onion
3 garlic cloves
Olive oil to fry
About 30 -45 g of finely chopped fresh ginger
1 pretty large sweet red pepper
1 lime
Water – about 300ml / 1,5 cups in total I would guess
Oyster sauce – about 50 ml / 3,5 tablespoon
Chinese soya – about 15 ml / 1 table spoon
Sweet chili sauce – about 50 ml / 3,5 tablespoon
Salt & black pepper
How to do make it
- Heat up the pot/ frying pan with olive oil
- Fry the minced meat
- Add the chopped cabbage, carrots, onion and sugar peas in what you think is great chopped pieces
- Add pressed garlic cloves and fine chopped ginger
- Fry it together and as it starts to get stuck pour some water into it ( 100 ml / 0,5 cup/ 1 dl ish*)
- Add Oyster sauce, Chinese soy and Sweet chili sauce
- Add the rest of the water and cook it together. And hey if it gets too dry add more;)
- Add the sweet chili pepper and press the lime into it
- Taste it! and finish with salt & black pepper if needed
- Cook the noodles and serve with the Thai food inspired stew!
![](https://liljedahlsbackyard.se/wp-content/uploads/2021/11/IMG_1052-1200x900.jpg)
Bon Appetit or as we say in Sweden Smaklig måltid!